Artrose

Artrose, ook wel gewrichtsslijtage genoemd, is een proces waarbij het kraakbeen in de gewrichten afneemt. Het kraakbeen rondom de gewrichten zorgt ervoor dat de botten soepel over elkaar heen kunnen bewegen. Wanneer het kraakbeen afgebroken wordt, kan dit voor pijn en beschadiging zorgen. 

Helaas is het niet mogelijk om de slijtage van het kraakbeen te herstellen. Een behandeling is daarom gericht op het bestrijden van de pijn en het slijtageproces af te remmen. Chiropractie kan hierbij heel goed helpen.

Chiropractie kan verlichting bieden bij artroseklachten.

Artrose herkennen

Artrose kan in meerdere gewrichten voorkomen en de mate van de klachten van artrose kan per persoon verschillen.

Waar komt artrose voor?

Nek

Rug

Schouders

Knieën

Heupen

Enkels

Voeten

Polsen

Symptomen

Pijnlijke /gevoelige gewrichten

Stijfheid

Gezwollen gewrichten

Krakend geluid

Laat u direct behandelen in Eindhoven of Valkenswaard. 

Behandeling van de artrose

Hoewel de pijn ervoor kan zorgen dat u eigenlijk steeds minder zult willen bewegen is beweging toch de oplossing voor het bestrijden van artrose. De chiropractor zal eerst een aantal vragen stellen over uw artroseklachten en uw algehele gezondheid. Op basis hiervan zal de chiropractor een gericht behandelplan opstellen. Artrose is niet te genezen, daarom zal de behandeling erop gericht zijn het slijtageproces te vertragen en de pijn te verminderen.

 

Met gewrichtscorrecties kan de chiropractor de gewrichten weer soepeler laten bewegen waardoor de pijn afneemt. Ook zijn de behandelingen erop gericht de gewrichten die door de artrose harder moeten gaan werken te ontlasten, zodat deze niet voor klachten zullen zorgen.

 

Naast de behandeling zelf zal de chiropractor u voorzien van advies over de do’s en don’ts met de artrose gericht op het gewricht waar u klachten ervaart.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat onze klanten over ons zeggen:

Ontmoet het team

D.C. STAS

Senior Chiropractor

D.C. OXENVAD

Senior Chiropractor

ANNIKA

Chiropractic Assistant

FLEUR

Chiropractic Assistant

MIJKE

Chiropractic Assistant

MERLE

Chiropractic Assistant

Ja, ik wil een afspraak:

× Chat via Whatsapp