Migraine

Bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn zoals spanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn of hoofdpijn als een gevolg van een whiplash. Migraine is een specifieke vorm van hoofdpijn en kan soms met andere hoofdpijnen worden verward.

 

1 op de 10 volwassenen heeft last van deze aandoening, welke hoogstwaarschijnlijk wordt veroorzaakt door de verwijding van bloedvaten in ons hoofd. Dit kan ontstaan door een verminderde bewegelijkheid van de nekwervels en de aansturing van het zenuwstelsel spelen mogelijk een belangrijke rol.

Chiropractie kan verlichting bieden of de aandoening zelfs laten verdwijnen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Vormen en oorzaken van migraine

Belangrijkste vormen

Migraine kan voorkomen in twee voornaamste vormen, migraine met en zonder aura.

 

Bij migraine met aura zijn er neurologische verschijnselen net voor of tijdens een aanval zoals; verslapping van gezichts- of lichaamsspieren aan een kant maar ook prikkelingen en vlekken voor de ogen. In heftige gevallen kan het voor mensen zelfs op een beroerte lijken.

 

Bij migraine zonder aura komen de neurologische verschijningen niet voor en geeft vaak alleen hoofdpijn aan een gezichtshelft.

 

Aanvallen kunnen enkele uren tot een paar dagen duren en kunnen gepaard gaan met misselijkheid, duizeligheid maar kan ook samen gaan met gevoeligheid voor licht en geluid.

De oorzaak

De oorzaak is nog niet honderd procent duidelijk. Men denk dat het te maken heeft met de verwijding van bloedvaten in het hoofd. Dit zou betekenen dat het een neurologisch probleem is aangezien de bloedvaten op de verkeerde prikkeling reageren en dus verwijden.

 

Bepaalde voedingsstoffen, medicijnen of alcohol kunnen ook een voorval opwekken. Vooral wijn, chocola en kaas staan erom bekend.

 

De menstruatiecyclus zou ook een rol kunnen spelen in sommige gevallen. Dit blijkt ook aangezien migraine drie keer zo veel voorkomt bij vrouwen in plaats van mannen. De hormoonspiegel heeft namelijk ook effect op de bloedvaten.

Laat u direct behandelen in Eindhoven of Valkenswaard. 

Behandeling van de migraine

Eerst stelt de chiropractor een aantal vragen over uw hoofdpijn en algemene gezondheidstoestand. Dit omdat migraine en hoofdpijn een gevolg of oorzaak kunnen zijn van andere gezondheidsklachten. Zo kunnen we het beste nagaan wat de oorzaak van de klachten zijn.

 

Hierop volgt een uitgebreid orthopedisch en neurologisch onderzoek om andere serieuze aandoeningen uit te kunnen sluiten en te kunnen zien of chiropractie u kan helpen. Mochten wij u om welke reden dan ook niet kunnen behandelen, dan zullen wij dat eerlijk aangeven en u naar de juiste professional doorsturen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat onze klanten over ons zeggen:

Ontmoet het team

D.C. STAS

Senior Chiropractor
Specialisme: Y-strap, CFR en acute problematiek

D.C. OXENVAD

Associate Chiropractor
Specialisme: Baby’s, kinderen, zwangere vrouwen, neurologische problematiek en dry needling

D.C. DUYTS

Associate Chiropractic
Specialisme: Sportblessures en extremiteiten zoals knie-, schouder- en kaakproblematiek

D.C. DE VREEDE

Associate Chiropractic

MERLE

Practice Manager

DINA

Chiropractic Assistant

ELISA

Chiropractic Assistant

Ja, ik wil een afspraak:

× Chat via Whatsapp