Wie we helpen

Wie we helpen

We zijn een praktijk die zich richt op families. Ons doel is om iedereen in uw familie, van baby’s tot grootouders, meer vitaliteit en een betere kwaliteit van leven te laten ervaren.

Weinig levensgebeurtenissen zijn zo bijzonder als een baby de wereld inbrengen. Aanstaande moeders ervaren zulke veelomvattende veranderingen in hun lichaam dat een zwangerschap fysiek en emotioneel uitdagend kan zijn.

 

Als chiropractoren hebben we veel respect voor de wijsheid en intelligentie van uw lichaam bij het creëren van een nieuw leven. Chiropractie biedt zwangere vrouwen en baby’s veel voordelen, van het verhelpen van problemen aan de wervelkolom tijdens de zwangerschap tot het makkelijker maken van de bevalling en het herstel.
Onderzoek wijst uit dat 50% van de zwangere vrouwen problemen aan de wervelkolom ervaren tijdens de zwangerschap. Dit kan veroorzaakt worden door hormonale veranderingen zoals het uitrekken van gewrichtsbanden. Het groeiende gewicht van de baby kan de houding en het zwaartepunt doen veranderen.

 

Deze veranderingen in het lichaam kunnen de wervelkolom en de bekken van een zwangere vrouw uit balans halen en daardoor invloed hebben op het functioneren van het zenuwstelsel. Deze verstoringen in de wervelkolom kunnen ook leiden tot druk op de baarmoeder wat invloed kan hebben op de houding en de ontwikkeling van de baby.

Een studie laat zien dat regelmatige bezoeken aan de chiropractor tijdens de zwangerschap resulteert in een minder stressvolle zwangerschap en minder ongemak tijdens de bevalling.

 

Andere studies laten zien dat regelmatige bezoeken aan de chiropractor tijdens de zwangerschap de duur van de bevalling voor moeders van het eerste kind met 24% vermindert en voor 39% bij moeders die al kinderen hebben en dat het resulteert in een halvering van de behoefte aan pijnstillers tijdens de bevalling.

 

Chiropractische technieken die de stand van het bekken verbeteren kunnen ook helpen bij een goede positie van de baby, in het bijzonder bij een stuitligging. Een onderzoek uit 2002 laat zien dat 82% van de baby’s in stuitligging, draaide na het gebruik van de Webster Chiropractic Technique. Bij Ruggensteun zijn we goed opgeleid en hebben we veel ervaring met het behandelen van zwangere vrouwen en baby’s. We nodigen u graag uit voor een gesprek om te kijken hoe we u kunnen helpen.

De geboorte van uw baby is een wonder, maar kan ook (zelfs bij een relatief eenvoudige bevalling) lijden tot stress en druk op de wervelkolom en het ontwikkelende zenuwstelsel van uw baby.

 

De bevalling zorgt van nature voor veel druk op de nek en wervelkolom van een pasgeboren baby. Spanning en druk op de wervelgewrichten kunnen de signalen die zenuwen van uw baby’s hersenen naar de wervelkolom sturen, verstoren.

 

Chiropractie voor baby’s en kinderen is ontzettend zacht en veilig. We gebruiken lichte druk (vergelijkbaar met het drukken op een perzik om de rijpheid te testen) – zonder de gewrichten te kraken. Veel baby’s slapen door hun behandeling heen omdat ze zo ontspannen zijn!
Onze chiropractors hebben jarenlange ervaring in het behandelen van baby’s en kinderen en hebben hun masterstudie gedaan in de kindergeneeskunde.

Veel problemen die we als volwassenen ervaren, vooral wanneer het gaat om de sacrale en lumbale wervels, vinden hun oorsprong in onze jeugd.

 

Blokkades als gevolg van de geboorte, vallen bij het leren om te lopen, en andere ongelukken, samen met emotionele stress en verkeerde eetgewoontes kunnen leiden tot problemen aan de wervelkolom en het zenuwstelsel. Zonder behandeling tasten blokkades het natuurlijke genezingsproces van het lichaam aan, kunnen zij andere weefsels en organen beïnvloeden en leiden tot problemen met de houding die later moeilijker te corrigeren zijn.

 

“As the twig is bent, so grows the tree” Alexander Pope, 1734 dichter.

 

Of u een kind nog in de buik heeft, een baby, een kleuter of een tiener, chiropractie helpt hun groeiende lichamen zich optimaal te ontwikkelen tot vitale en gezonde volwassenen.

 

Dit zijn enkele van de voordelen van chiropractie voor kinderen:

  • Verbetering van slaappatronen
  • Verbetering van gedrag en humeur
  • Verbetering van het immuunsysteem
  • Een gezonde ontwikkeling en groei
  • Een beter vermogen om te ontspannen
  • Sneller herstel van bestaande ziekten

 

Gemiddeld bezoeken elk jaar 2,8 miljoen kinderen een EHBO-post voor letsel dat is veroorzaakt door een val.

Ook al sport u alleen in het weekend, u kunt uw lichaam nog steeds flink belasten. Dit kan komen door onverwachte bewegingen, onhandige posities die druk uitoefenen op uw gewrichten en spieren of door de spanning die onstaat door onverwachte en snelle bewegingen. Uw wervelkolom is de fysieke en neurologische as van uw lichaam en leidt over het algemeen het meest onder spanning en druk. Chiropractie helpt uw lichaam niet alleen sneller te herstellen, maar kan u ook een competitieve voorsprong geven en helpt toekomstige blessures te voorkomen door het herstellende vermogen van uw lichaam een boost te geven.

 

Veel Olympische atleten, professionele sporters en teams gebruiken chiropractie regelmatig om hun prestaties te verbeteren, waaronder: Rafael Nadal, Jorge Lorenzo, het Spaanse wielerteam Team Coast, AC Milan, Arnold Schwarzenegger en Mohammed Ali.

 

“Chiropractors verrichten echt wonderen..ik heb erg blij met mijn persoonlijke chiropractor. Hij helpt mijn vrouw, mijn kinderen en mijzelf. Iedereen krijgt chiropractische correcties.” Arnold Scharzenegger, meervoudig winnaar Mr. Universe.

 

“Ik wist niet hoeveel ik kon verbeteren totdat ik langs ging bij een chiropractor. Sindsdien heb ik zowel op mentaal als fysiek gebied grote sprongen gemaakt.” Michael Jordan

 

“Ik bezoek al zo lang als ik me kan herinneren een chiropractor. Het is net zo’n belangrijk onderdeel van mijn training als het oefenen van mijn golfslag.” Tiger Woods.

 

Chiropractors waren officiële artsen bij de Olympische Spelen en bij nationale en wereldkampioenschappen atletiek, wielrennen, volleybal, gewichtheffen en bij triatlons.

 

Van 2002 tot 2009 van Dr. JP Meeserman, een chiropractor, de medisch adviseur van AC Milan. Onder zijn leiding daalde het aantal knieblessures van het team met 90% in één jaar tijd.

 

“Dankzij chiropractie zagen we dit jaar een afname van 43% in het aantal verloren trainingsdagen door blessures en een afname van 70% in het medicijngebruik. En dan won AC. Milan ook nog is het kampioenschap!” Dr. Jean-Pierre Meersserman.

Het is bewezen dat chiropractie veel voordelen biedt voor oudere volwassenen en dus is het logisch dat duizenden mensen boven de 60 jaar regelmatig de chiropractor bezoeken.

 

In de Verenigde Staten zijn tussen 2000 en 2007 de volgende resultaten gemeten onder mensen die behandeld werden door een chiropractor:

  • 60,2% minder ziekenhuisopnames
  • 59% minder dagen doorgebracht in het ziekenhuis
  • 62% minder operaties en behandelingen
  • 85% minder kosten voor medicijnen

 

Ouder worden kan tot veel problemen leiden. Voorzichtige en effectieve chiropractische technieken kunnen u helpen de kracht en prestatie van uw immuunsysteem te behouden zodat uw lichaam in staat is om zelf te herstellen.

 

Een wervelkolom die in balans is en een gezond zenuwstelsel houden uw geest scherp, verbeteren uw balans en coördinatie en verminderen gewrichtsslijtage. Dit alles zorgt ervoor dat u een gezonde levensstijl kunt aanhouden die uw leven verlengt en uw geluk vergroot.

 

Blijf uw leven ten volle leven.

× Chat via Whatsapp