Ischias

Ischias is een zenuwpijn in de rug die uitstraalt naar de bilstreek en benen. De pijn wordt veroorzaakt doordat de ‘nervus ischiadus’, de langste zenuw in het lichaam, geïrriteerd raakt. Deze zenuw begint laag in de rug en loopt via je bil naar je been. Ischias is een veelvoorkomende rugklacht en wordt vaak veroorzaakt door het verkeerd belasten van de rug.

 

De klachten van ischias houden aan tot tussen de 4 tot 6 weken. Door de zenuw rust te geven en oefeningen te doen zullen de klachten vanzelf weer weggaan. De behandeling van ischias is er vooral op gericht de pijn en de druk op de zenuw te verminderen en het aanleren van een correcte lichaamshouding.

Ischias is heel goed te behandelen met behulp van chiropractie.

Symptomen van ischias

De symptomen van ischias lopen erg uiteen en komen voor in de rug, benen en billen. De klachten van ischias komen sterk overeen met die van een hernia. Het is daarom verstandig om er door een specialist naar te laten kijken voordat u een conclusie trekt.

Symptomen

Pijn in de onderrug

Pijnscheuten naar bil en been

Brandend gevoel of tintelingen in het been

Verzwakte werking van de spieren

Pijn bij het heffen en strekken van het been

Meest voorkomende oorzaken

Verkeerde lichaamshouding

Zwangerschap

Verkeerd belasten van de rug

Hernia

Verzwakking van de spieren

Laat u direct behandelen in Eindhoven of Valkenswaard. 

Behandeling ischias

Bij ischiasklachten is het belangrijk om rust te nemen, maar helemaal stilzitten is ook niet goed. Onze chiropractoren kunnen u helpen om op een correcte manier te bewegen zonder de rug te overbelasten. De behandeling is erop gericht om de pijn en druk op de zenuw te verminderen. Hiervoor maken we gebruik van corrigerende manuele behandelingen. Ook kijken we naar uw lichaamshouding en kunnen we deze helpen corrigeren.

 

Voordat we aan de behandeling beginnen zal de chiropractor u een aantal vragen stellen over uw klachten. Zo kan hij vaststellen of uw klachten inderdaad worden veroorzaakt door ischias. Tijdens behandeling zal de chiropractor u ook voorzien van advies met betrekking tot uw lichaamshouding en de do’s en don’ts met ischias.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat onze klanten over ons zeggen:

Ontmoet het team

D.C. STAS

Senior Chiropractor
Specialisme: Y-strap, CFR en acute problematiek

D.C. OXENVAD

Associate Chiropractor
Specialisme: Baby’s, kinderen, zwangere vrouwen, neurologische problematiek en dry needling

D.C. DUYTS

Associate Chiropractic
Specialisme: Sportblessures en extremiteiten zoals knie-, schouder- en kaakproblematiek

D.C. DE VREEDE

Associate Chiropractic

MERLE

Practice Manager

DINA

Chiropractic Assistant

ELISA

Chiropractic Assistant

Ja, ik wil een afspraak:

× Chat via Whatsapp