Tennisarm

Een tennisarm wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door overbelasting. Overbelasting van de strekspieren van de onderarm aan de elleboog. Veel mensen die deze aandoening krijgen hebben overigens nooit gegolfd of tennis gespeeld.

 

Een tennisarm wordt veroorzaakt door het langdurig overbelasten van de spier. In zo’n geval ontstaan de klachten geleidelijk. Soms komt het ook voor dat de klachten direct opspelen. In zo’n geval zijn de onderarmspieren sterk overbelast in een korte periode. In beide gevallen is een tennisarm goed te behandelen en kan in enkele weken of maanden verholpen worden.

Een tennisarm is binnen enkele weken/maanden goed te verhelpen. 

MAAK EEN AFSPRAAK

Een Tennisarm herkennen

Symptomen

Een tennisarm is goed te herkennen. Aan de buitenzijde van uw elleboog, op of rond het bot, voelt u een pijnlijke plek. Deze pijn kan doorstralen naar de onderkant.

Pijnlijke plek buitenzijde

Neemt toe bij tillen of kracht zetten.

Pijn op het bot

Aan de binnenzijde wanneer u buigt.

Meest voorkomende oorzaken

Een tennisarm wordt veroorzaakt door overbelasting van de strekspieren in de onderarm en elleboog. Dit veroorzaakt pijnlijke klachten bij het gebruiken van de arm. De pijnklachten zijn vervelend, maar gelukkig niet schadelijk op lange termijn.

Langdurige overbelasting

Van de onderarmspieren die de hand strekken (tenniselleboog) of de hand buigen (golferselleboog). De klachten ontstaan dan geleidelijk.

Kortdurende overbelasting

Van de onderarmspieren; in dat geval worden de klachten vrijwel direct gevoeld.

Laat u direct behandelen in Eindhoven of Valkenswaard. 

Behandel een tennisarm met de Spineliner

 

De chiropractor zal eerst uw algehele gezondheid toetsen door het stellen van een aantal vragen. Mochten de klachten duiden op een tennisarm, dan is dit goed te behandelen met behulp van de Spineliner!

Dé Spineliner

 

Voor 70 tot 80% van de mensen werkt de Spineliner. Na 4 tot 6 behandelingen voelt u direct het verschil. Mocht u geen verandering voelen, dan gaan we evalueren of andere behandelmethode een alternatief kan zijn. Dus geen lange behandeltrajecten en snel weten waar u aan toe bent!

 

Wat kunt u in de tussentijd zelf doen? Belast de onderarm zo min mogelijk. Ontstaan de klachten na intensief sporten? Dan adviseren wij u om tijdelijk rust te nemen. Wanneer u weer begint met sporten, dan adviseren wij u om te kijken of u de juiste techniek gebruikt.

 

Wilt u meer weten over onze behandeling met de Spineliner? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat onze klanten over ons zeggen:

Ontmoet het team

D.C. STAS

Senior Chiropractor

D.C. OXENVAD

Associate Chiropractor

D.C. DUYTS

Associate Chiropractic

D.C. DE VREEDE

Associate Chiropractic

ISIS

Chiropractic Assistant

ANNIKA

Chiropractic Assistant

MERLE

Chiropractic Assistant

DINA

Chiropractic Assistant

ELISA

Chiropractic Assistant

Ja, ik wil een afspraak:

× Chat via Whatsapp