RSI

RSI staat voor ´Repetitive Strain Injuries´ en wordt ook wel muisarm genoemd. RSI is eigenlijk een verzamelnaam voor klachten aan de pols, armen, elleboog, schouder of nek. De oorzaak van deze klachten is het doen van eenzijdige, herhaaldelijke bewegingen. Hierdoor kunnen spieren en pezen overbelast raken.

Typen en de computermuis belasten de handen en vingers te veel waardoor RSI-klachten ontstaan. Met chiropractie kunnen de blokkades die zijn ontstaan worden opgeheven waardoor de spieren en pezen weer goed kunnen functioneren.

RSI is heel goed te behandelen met behulp van chiropractie.

Klachten en oorzaken van RSI

De bekendste oorzaak van RSI is het doen van computerwerk onder veel stress en werkdruk. Bij het gebruik van de computermuis en het toetsenbord worden vaak langdurig dezelfde bewegingen gemaakt. Hierdoor kunnen de spieren zich niet ontspannen en raken ze overbelast. De klachten van RSI beginnen vaak met mild en kunnen verergeren als er geen rust genomen wordt.

RSI symptomen

Tintelingen

Stijfheid

Gevoelloosheid

Hinderlijke, aanhoudende pijn

Krachtsverlies

Klachten

Laat u direct behandelen in Eindhoven of Valkenswaard. 

Behandeling van RSI

De behandeling van RSI begint bij het onderzoeken van de oorzaak ervan. Het kan namelijk zijn dat de oorzaak niet op de pijnlijke plekken zit. De chiropractor onderzoekt uw lichaam om te kijken of er blokkades te vinden zijn en probeert deze op te heffen door middel van druktechnieken. Hierdoor kan het zenuwstelsel weer goed functioneren. Daarnaast geeft de chiropractor u graag advies over een correct werkhouding, eventuele aanpassingen aan uw werkplek en oefeningen om de spieren soepel te houden.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat onze klanten over ons zeggen:

Ontmoet het team

D.C. STAS

Senior Chiropractor
Specialisme: Y-strap, CFR en acute problematiek

D.C. OXENVAD

Associate Chiropractor
Specialisme: Baby’s, kinderen, zwangere vrouwen, neurologische problematiek en dry needling

D.C. DUYTS

Associate Chiropractic
Specialisme: Sportblessures en extremiteiten zoals knie-, schouder- en kaakproblematiek

D.C. DE VREEDE

Associate Chiropractic

MERLE

Practice Manager

DINA

Chiropractic Assistant

ELISA

Chiropractic Assistant

Ja, ik wil een afspraak:

× Chat via Whatsapp