Rugklachten

U bent niet de enige in Nederland met rugklachten. 80% van de Nederlandse bevolking krijgt tenminste een of meerdere keren te maken met lage rugpijn. Onderrug problemen kenmerken zich door stijfheid en pijn, maar soms ook door prikkelend, tintelend en slapend gevoel op de plek zelf of uitstralend naar de benen.

(Lage)runpijn is uitstekend te behandelen met behulp van chiropractie. 

Oorzaken van rugklachten

Er zijn verschillende oorzaken rugklachten. Klachten die geleidelijk ontstaan en rugklachten die plotseling de kop op steken. De ene oorzaak is niet erger dan de ander maar vraagt wel om een andere behandelmethoden.

Geleidelijk

Langdurig in dezelfde houding zitten (bureau werk of lange dagen in de auto)

Veel repetitieve bewegingen (constant dezelfde bewegingen maken)

Stress, vermoeidheid, slechte nachtrust, ziekte, kou en vocht

Hormonale veranderingen.

Compensatie houding door andere klachten (bijvoorbeeld anders lopen door een verzwikking van een enkel). Maar dit kan ook onbewust gebeuren.

Plotseling

Ongecontroleerde abrupte bewegingen (plotselinge verdraaiing , niezen, misstap etc)

Vertillen

Genetisch bepaald

Laat u direct behandelen in Eindhoven of Valkenswaard. 

Behandeling van de rugklachten

De chiropractor zal eerst een aantal vragen stellen over uw rugklachten, algehele gezondheid maar ook naar eventuele andere klachten. Gebaseerd op wat er verteld is zal de chiropractor een gericht onderzoek doen om de exacte oorzaak te achterhalen. Dit wordt gedaan door palpatie en orthopedische – en neurologische testen

 

Na het onderzoek wordt bepaald of chiropractie u met deze klachten kan helpen. mocht dit zo zijn dan stellen we een behandelplan op en geven we advies over goede houdingen, sport, voeding en verdere ‘’ do’s and don’ts ‘’

 

Mocht dit niet het geval zijn dan zullen wij u dat eerlijk vertellen en advies geven waar u het beste geholpen kunt worden.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat onze klanten over ons zeggen:

Ontmoet het team

D.C. STAS

Senior Chiropractor

D.C. DE VREEDE

Associate Chiropractor

ANNIKA

Chiropractic Assistant

FLEUR

Chiropractic Assistant

MIJKE

Chiropractic Assistant

Ja, ik wil een afspraak: