Wat we doen

WAT WE DOEN EN HOE WE KUNNEN HELPEN

Blokkades in de wervelkolom kunnen de signalen die uw zenuwen van uw hersenen naar uw lichaam sturen, verstoren.

Het doel van chiropractie is om uw wervelkolom vrij te maken van blokkades en de connectie tussen uw hersenen en uw lichaam te herstellen.

Met een gezonde wervelkolom en een gezond zenuwstelsel zijn u en uw lichaam op zijn best.

Sinds het begin van chiropractie in 1895, zijn er meer dan 150 verschillende chiropractische technieken ontwikkeld. Elke techniek werkt aan het in balans brengen van de wervelkolom door blokkades op te heffen en daarmee de werking van het zenuwstelsel te verbeteren.

 

Met een universitaire opleiding van minimaal vijf jaar zijn chiropractoren getraind in het diagnosticeren van blokkades en in het veilig corrigeren van de wervelkolom om het zenuwstelsel optimaal te laten functioneren.

 

Wanneer gekwalificeerde chiropractoren correcties uitvoeren, zijn deze pijnloos en erg veilig voor alle leeftijden, ook voor baby’s en kinderen. .

Blokkades in de wervelkolom kunnen de signalen die uw brein naar uw lichaam stuurt wijzigen of vervormen. Er zijn drie belangrijke oorzaken voor blokkades; fysieke stress, emotionele stress en chemische stress. Al deze factoren creëren spanning op uw wervelkolom en uw zenuwstelsel.

Letsel veroorzaakt door een van deze factoren hoeft niet ernstig te zijn om een diepe impact te hebben. Onderzoek aan de University of Colorado laat zien dat slechts lichte druk of spanning (vergelijkbaar met het gewicht van een klein muntje) voldoende is om de signalen van uw zenuwstelsel met 60% te verminderen. Als voorbeeld: een half uur per dag naar uw telefoon staren, langdurig in dezelfde houding zitten op het werk of onderuit hangen op de bank kan al genoeg spanning creëren om blokkades te veroorzaken.

 

Wellicht ervaart u druk op uw werk, zit u in een moeilijke relatie of ervaart u spanningen over uw financiën. Dat alles kan genoeg emotionele stress creëren om blokkades te veroorzaken. Zelfs uw dagelijkse bakje koffie, glas wijn of slechte eetgewoonte kan genoeg chemische stress creëren om blokkades te veroorzaken.

 

Met andere woorden: onze moderne levensstijl stelt ons dagelijks bloot aan velen oorzaken van blokkades zonder dat we het zelf in de gaten hebben. Als onze fysieke, emotionele en chemische stress steeds groter wordt, dan ons lichaam aankan, raakt ons afweersysteem uitgeput wat leidt tot blokkades, symptomen en gezondheidsproblemen. Blokkades kunnen overal op onze wervelkolom voorkomen, aangezien slechts 10% van ons zenuwstelsel pijn signaleert, zien we ze vaak over het hoofd. Dit is waarom we het ‘stille blokkades’ noemen.

 

Normaal

Blokkade

 

Referentie:
1: Sharpless SK. Susceptibility of spinal roots to compression block. The Research Status of Spinal Manipulative Therapy. NINCDS monograph 15, DHEW publication (NIH) 76-998:155, 1975.

Chiropractoren zijn specifiek opgeleid in het vaststellen of uw wervelkolom vrij is van blokkades. Een Doctor of Chiropractic (D.C.) heeft minimaal vijf jaar aan de universiteit gestudeerd en is opgeleid om chiropractische correcties veilig uit te voeren.

 

Chiropractoren gebruiken een specifieke en zachte druk met de hand om blokkades in de wervelkolom te corrigeren om zo de bewegingsvrijheid te verbeteren en onderliggende zenuwen in de wervelkolom vrij te maken. Wanneer gekwalificeerde chiropractoren correcties uitvoeren, zijn deze pijnloos en erg veilig voor alle leeftijden, ook voor baby’s en kinderen.

 

Wij raden mensen van alle leeftijden, in het bijzonder baby’s en kinderen, aan om gecontroleerd te worden op blokkades. Onderzoek laat zien dat 80-95% van de baby’s blokkades in de nek heeft na de geboorte. Een vroege diagnose en preventie is de beste aanpak.

× Chat via Whatsapp