Scoliose

Scoliose is een verkromming van de wervelkolom. Geen enkele wervelkolom is perfect, maar een aanzienlijke kromming kan voor veel pijn en problemen zorgen. Een scoliose kan al bij de geboorte aanwezig zijn, maar het ontstaat vaker tijdens de groei in de kindertijd. De klachten die bij een scoliose horen zijn pijn in de rug en stijfheid, maar lang niet iedereen met scoliose krijgt klachten.

Een chiropractor kan vaststellen of er inderdaad sprake is van een (ontwikkelende) scoliose. Hierdoor kan de scoliose al in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld. De behandeling is erop gericht pijn te verlichten, het corrigeren van de kromming en het verhinderen van verdere krommingen.

Scoliose is heel goed te behandelen met behulp van chiropractie.

MAAK EEN AFSPRAAK

Oorzaken van scoliose

De oorzaak van een scoliose kan liggen in een afwijkingen in het bot, de zenuwen, spieren of het bindweefsel rondom de wervelkolom. Als de rekbaarheid aan beide kanten van de wervelkolom niet gelijk is dan kan de wervelkolom in een kromming gaan staan. De afwijkingen kunnen aangeboren zijn of worden veroorzaakt door een (zenuw- of spier)ziekte. 

Laat u direct behandelen in Eindhoven of Valkenswaard. 

Behandeling van scoliose

Chiropractie kan vaak verlichting bieden in het geval van een scoliose. De chiropractor zal voorafgaand aan de behandeling een aantal vragen stellen over eventuele klachten en uw algehele gezondheid. Hierop gebaseerd zal de chiropractor een wervelkolomonderzoek uitvoeren om de scoliose vast te stellen.

De chiropractor zal tijdens de behandelingen proberen te voorkomen dat de kromming in de wervelkolom zich verder ontwikkeld of de kromming corrigeren. Hierdoor kunnen verdere klachten worden verminderd of voorkomen worden. Het is belangrijk dat een chiropractor zo vroeg mogelijk bij de ontwikkeling van een scoliose wordt betrokken. Zo kan de vergroeiing het beste bestreden worden.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat onze klanten over ons zeggen:

Ontmoet het team

D.C. STAS

Senior Chiropractor

D.C. OXENVAD

Senior Chiropractor

ANNIKA

Chiropractic Assistant

FLEUR

Chiropractic Assistant

MIJKE

Chiropractic Assistant

MERLE

Chiropractic Assistant

Ja, ik wil een afspraak:

× Chat via Whatsapp